Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ezeket fertőtlenítsd az otthonodban járvány idején

Az ember az otthona tisztaságára mindig figyel, de járvány idején nem árt, ha még alaposabban takarítunk, fertőtlenítünk a lakásban. Vannak olyan tárgyak és felületek, amiket érdemes naponta áttisztítani.

Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg koronavírussal. Sok munkáltató elrendelte az otthoni munkavégzést dolgozói számára, az iskolák is bezártak. Az emberek nem nagyon mozdulnak ki az otthonukból, de előfordul, hogy néha mégis el kell menni boltba, gyógyszertárba. Ha ki kell menned, akkor nem árt, ha hazaérkezés után érdemes fertőtleníteni azokat az eszközöket, felületeket, amiket gyakran megfogsz. 

Ilyen például a villanykapcsoló, az ajtókilincsek, a mobiltelefon, távirányító. Érdemes a számítógép, laptop billentyűzetét is áttörölnöd fertőtlenítő kendővel, ahogyan a konyhapultot, konyhaasztalt, íróasztalt is. A fürdőszobában is ajánlatos gyakrabban fertőtleníteni a mosdókagylót, vécét, csaptelepeket.

EZEK A LEGKOSZOSABB DOLGOK A KONYHÁDBAN >>>

Hogyan fertőtlenítsünk?

Takarítás során használj eldobható gumikesztyűt. A szennyezett felületet előbb tisztítsd meg mosószeres, vagy szappanos vízzel, majd fertőtlenítőszerrel töröld át!

Mosás

Szakemberek szerint járvány idején a kéztörlőt is ajánlatos minden nap cserélni. A ruhákat, törölközőket pedig 40 fok helyett inkább 60 fokon kimosni.

5 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TERJESZTHETED A VÍRUSOKAT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin