Méz
Rendszeres fogyasztásával a szervezet jobban tolerálja a pollenek megjelenését a levegőben.
Tonhal, lazac és egyéb zsíros halfajták
Ha hetente kétszer eszel a fenti, zsírosabb halfajtákból, azzal jelentős mértékben növeled az Omega-3 zsírsav bevitelét, amivel jelentős mértékben csökkentheted a szénanátha kialakulásásnak kockázatát - de az intenzitásást mindenképp.
A 9 LEGEGÉSZSÉGESEBB ÉTEL, AMIBŐL SOKKAL TÖBBET KELLENE ENNED! >>>
Paprika és hagyma
A napi étrendedbe illesztve rengeteg quercetin nevű flavonoid kerül a szervezetedbe, ami egyfajta természetes antihisztaminként tompítja az allergiás reakciókat, úgy, mint orrfolyás, szemviszketés, tüsszögés.
Bogyós gyümölcsök
Ugyanígy a quercetin nevű csodaszerből van bennük egy komolyabb mennyiség, így, ha sokat eszel belőlük, az allergiás szimptómák elviselhetőbbé válnak - ugyanezen okból ajánlott almából, brokkoliból és karfiolból is minél többet enni.
Citrusfélék (narancs, citrom, kivi)
A C-vitaminról se feledkezzünk meg, mint hatékony allergiaellenes szerről: a hisztamintermelődést blokkolva könnyíti meg az allergiások életét.
A LEGJOBB TÉLI VITAMINBOMBÁK: 5 CITRUSFÉLE, AMIBŐL SOKAT KELL ENNED! >>>
Kefir és jogurt
A probiotikumok, gyulladáscsökkentő hatásuk révén, tökéletesek a pollenallergia megelőzésére és kordában tartására: kanalazz el minél több élőflórás joghurtot és kefírt! Ha allergiás vagy a tejre, akkor a savanyúkáposzta és a kimchi nagyszerű alternatíva lehet.
Tojássárgája
Tudjuk, hogy a szervezet D-vitamin szintje hatással van a tüdőnk működésére, így jó, ha odafigyelünk arra, hogy minimum a WHO által ajánlott mennyiséget fogyasszuk el naponta. Az idő melegedtével, a napi 10 perc napozás mellett, a tojássárgájából is fogysszunk minél többet: 1 darab ugyanis 40 NE (nemzetjözi egység) D-vitamint tartalmaz!
MENNYI D-VITAMINT SZEDJEN A FELNŐTT, A GYEREK ÉS A VÁRANDÓS? >>>
Diófélék és magvak
Jó hír azoknak, akik a nem rajonganak a halakért, hogy a diófélék magas Omega-3 zsírsav talmukkal ideális alternatívát jelenthetnek az allergia elleni küzdelemben; a gabonafélék és az olajos magvak pedig a bennük lévő szelén miatt hozhatnak enyhülést.
A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB MAG A VILÁGON >>>
Fokhagyma
A fokhagyma kivonat bizonyítottan csökkenti az allergiás reakciók mértékét úgy, hogy hatására a szervezet jóval kevesebb, a tüneteket kiváltó anyagot termel.
Zöldleveles zöldségek
A spenót, a mángold és a kel a bennük lévő magnéziumnak köszönhetően felszabadítják a légutakat, és ellazítják az izmokat - így tűdő és a hörgők izmait is. Magas manéziumtartalmának köszönhetően áldásos hatása lehet a légzésre az avokádónak, a mandulának, a tökmagnak, a naprafogómagnak és a szezámmagnak is.