Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levesimádók és tésztarajongók: híres történelmi személyek kedvenc ételei

default user icon
MME
Sok adatot tudunk a történelem ismert személyiségeiről: mikor éltek, mit alkottak, milyen volt az életszemléletük, szerelmi életük… Most arra is fény derül, hogy mi volt a kedvenc ételük.
Elnökök és hadvezérek

Winston Churchill hatalmas leves rajongó volt, a krémleveseken kívül mindenféle levest kedvelt. A legnagyobb kedvence pedig a teknősleves volt. Az elnök a leveseken kívül nagyon kedvelte az indiai curry-t és a különböző sajtokat is.

Abraham Lincoln nem rajongott a rongyrázásért, a kulináris élvezetek sem különösebben érdekelték, állítólag az alma, a tojás és a szalonna voltak a kedvenc ételei, amiért pedig igazán rajongott az a kávé volt.

A Marengói csata idején Bonaparte Napóleon emberei kifogytak a tartalékokból, és mivel aggódtak a tábornok jóléte miatt, ezért parancsot adtak néhány katonának, hogy gyűjtsenek élelmet a közeli parasztházakból. Garnélarákot, csirkét, paradicsomot, fokhagymát és a tojást hoztak. A szakács az összes hozzávalót felhasználva készítette el Napóleon ebédjét, ami annyira ízlett neki, hogy a kedvenc ételévé vált, ami a Marengo csirke nevet kapta.

Tudósok és művészek

Charles Darwin természettudósként és az evolúcióelmélet kidolgozójaként ismert, azt már kevesebben tudják róla, hogy a gasztronómia szerelmese volt és minden állatot, amit tanulmányozott meg is kóstolt. Aligátor, pinty és bagolyhúst is evett, de a kedvence az armadillo hús volt.

Oscar Wilde nem vetette meg a jó ételeket és a finom bort sem. Szívesen fogyasztott kaviárt vagy marhahúst is, de az igazi kedvence a sült kacsa volt. Ezt annyira szerette, hogy az már nem is érdekelte, hogy milyen körettel szolgálják fel neki.

Alfred Hitchcock piték iránti rajongása nagyban hozzájárult a testsúlyához. Azt szerette a legjobban, ha sonkával, hagymával, tojással és tejjel töltött pite volt terítéken. Ezzel bármikor örömet lehetett okozni a legendás rendezőnek.

Wolfgang Amadeus Mozartról sok tény ismert, ám a kedvenc ételei meglepőek lehetnek. Pedig több feljegyzésében, naplórészletében is említést tett róluk. Nem igazán a klasszikus bécsi ételekről van szó, Mozart kedvencei a májgombóc és a savanyú káposzta voltak.

Virginia Woolf egyike volt azoknak a szerzőknek, akik úgy gondolták, hogy megfelelő étkezés elengedhetetlen a kreativitás kibontakoztatásához. A francia konyha különleges helyet foglalt el az írónő szívében, kedvence a Boeuf en Daube a la Nicoise volt, azaz a zöldségekkel töltött marhahús.

Albert Einstein nem rajongott a húsért, sőt erkölcsi kérdésként fogta fel a húsevést, úgy gondolta, hogy az ember a közhiedelemmel ellentétben nem is húsevő. Amiért viszont odavolt az a tészta, a spagettit szerette a legjobban.

Ludwig Van Beethoven nem csak lenyűgöző zenéjéről volt ismert, hanem legendás leves szeretetéről is. Annyira fontos volt számára, hogy a levesek jól legyenek elkészítve, hogy volt, hogy az embereket leveskészítési képességeik alapján ítélte meg. „Csak tisztaszívű ember tud jó levest készíteni” – vallotta.

AKI MÉG REGGELIRE IS GULYÁST EVETT - HÍRES ÍRÓK MEGLEPŐ KEDVENCEI >>> 
14 HÍRES EMBER UTOLSÓ ÉTELE - EZT ETTÉK A HALÁLUK ELŐTT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss