Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha egy ideig nem eszel húst

A hús a magyar konyha szerves része: imádjuk a gulyáslevest, a pörköltet, a pecsenyéket és a sült kolbászt. Ennek ellenére lehet, hogy érdemes beiktatni néha egy-egy húsmentes időszakot, ugyanis számos pozitív hatása lehet annak, ha szünetelteted a húsevést. A húsvét előtti 40 napos nagyböjt például tökéletes alkalom lehet erre!

Még azoknak is kifejezetten jót tesz a húsmentes étkezés, akik úgy érzik, hús nélkül képtelenek élni. Kutatások igazolják, számos nagyon pozitív hatása van annak, ha időnként lemondunk a húsfogyasztásról. S mikor máskor tennénk ezt, ha nem épp a húsvét előtt böjtös hetekben.

1. Kitisztul a bőröd

A nagyobb mértékű zöldségfogyasztás és az így megnövekedett ásványianyag-, rost- és antioxidánsbevitel segít a bőröd regenerálódásában és tisztulásában. Bőrgyógyászok gyakran javasolják az ekcémától vagy aknés bőrtől szenvedő pácienseiknek, hogy ha még csak egy kis időre is, váltsanak vega életmódra.

2. KEVÉSBÉ LESZ SAVAS A SZERVEZETED 

Elköszönhetsz a fejfájástól, a hányingertől és a fáradtságtól. Többek között ezek is a túlsavasodás tünetei közé tartoznak, amit a feldolgozott hústermékek túlzott fogyasztása okozhat. Mivel a növényi alapú értend lúgosító hatású, könnyen vissazállíthatod a testedben az egyensúlyt.

3. leadsz pár kilót

Anélkül, hogy észrevennéd, ledobhatsz pár kilót, külön energiabefektetés vagy extra testedzés nélkül. A kevesebb húst pótold gyümölcsökkel és zöldségekkel, amelyek serkentik az anyagcserét, így jóval hamarabb bontod le a súlyfelesleget.

4. csökken a koleszterinszinted

 Az állati eredetű ételek tömve vannak telített zsírsavakkal, melyek túlzott fogyasztása megemeli a koleszterinszinted. Nagyon fontos, hogy odafigyelj erre, hiszen a magas érték szívbetegség és agyvérzés kialakulásához is vezethet.

Önmagában már ez a négy változás is megéri, hogy legalább néhány napra elhagyjuk a húst, és jobbnál jobb vega kaját fogyasszunk. Mindenképpen érdemes tenni egy próbát.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss