Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha minden nap iszol almaecetet

default user icon
MME
Az almaecet egy igazi csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít ez a pár száz forintos ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. De nézzük, hogy milyen jótékony hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, egy kis mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle.

Ma már szinte minden boltban kapható almaecet, így könnyű hozzájutni ehhez az egészséges alapanyaghoz. De mire is jó pontosan az almaecet és miért érdemes fogyasztani? Eláruljuk!

Csökkenti az étvágyat

Az almaecet segít a fogyásban. Felgyorsítja az anyagcserét, enyhe vízhajtó hatása is van és az étvágyat is csökkenti. Ha ki akarod próbálni az almaecet diétát, akkor minden főétkezés előtt igyál ecetet, de mindenképpen hígítsd, vízzel és egy kis mézzel is ajánlatos ízesíteni. Utóbbi azért is jó,  mert így kevésbé sóvárogsz majd édesség után. 

Segíti az emésztést

Az almaecetben található prebiotikumok szaporítják azokat a jótékony baktériumokat a bélrendszerben, amelyek szerepet játszanak az emésztésben. Almaecet fogyasztásával a gyomorsav-termelés is kiegyenlítődik, valamint megszűnik a puffadás is. Az almaecetben emellett sok rost is van, ami segíti a gyomorműködést.

Csökkenti a vércukorszintet

Az almaecet segít lebontani a cukrot, 32%-kal csökkenti a cukor felvételét a véráramba. Stabilizálja a vércukorszintet és ha rendszeresen fogyasztol almaecetet, akkor megakadályozhatod az inzulinrezisztencia kialakulását. 

Jót tesz a szívműködésnek

Ha egyszerű módszert keresel arra, hogy csökkentsd a koleszterinszinted, valamint a szívroham kockázatát, akkor bevásárláskor tegyél egy üveg almaecetet a kosaradba. Az almaecet segít csökkenteni a teljes koleszterin és a trigliceridek szintjét.

Csökkenti a rák kockázatát

Egy 2004-es tanulmány szerint az ecet megöli a rákos sejteket egy kémcsőben. A közvetlen bizonyítékok ellenére sok tudós úgy véli, hogy az almaecetnek rákellenes hatása van. Az biztos, hogy az almaecet lúgosít, ez azért fontos, mert a rákos sejtek savas környezetben fejlődnek.

Gyulladáscsökkentő hatása vaN

Ha gyulladtak, vagy fájnak az ízületeid, tanácsos almaecetet fogyasztanod, ugyanis gyulladéscsökkentő hatása is van ennek a csodaszernek. Torokgyulladás esetén is ajánlatos almaecettel gargalizálni.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss