Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel mézet

default user icon
MME
Amikor hűvösebb az idő, több mézet fogyasztunk, megfázás ellen remek házi gyógymód a mézes tea, vagy egy kanál méz egy kis fokhagyma gerezddel. Pedig mézet nem csak akkor ajánlatos enni, amikor betegséggel küszködünk. Nem is hinnéd mi mindenre jó napi egy kanál méz.

Megszépíti a bőrt

A méz tele van antioxidánssal, rendszeres fogyasztása megtisztítja a szervezetet a különböző méreganyagoktól. Antibakteriális hatása pedig jelentősen javítja a bőr állapotát. 

Segít a súlycsökkentésben

Ha  fogyókúrázol, akkor az első dolog amit el hagysz az étrendből, az általában a cukor. A fehér cukor helyett azonban használhatsz mézet. A mézben lévő cukor teljesen más össszetételű, mint a legtöbb édesítőszer. Talán nem is gondolnád, de a méz felgyorsítja az anyagcserédet, ami létfontosságú, ha le akarsz adni néhány kilót.

Csökkenti a koleszterinszintet

A mézben nincs koleszterin, viszont a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez.

Jótékony hatással van a szívműködésre

A mézben lévő antioxidánsok megakadályozzák az artériaszűkületet. Attól függően, hogy hol fordul elő érszűkület, szívritmuszavar, fejfájás, vagy memória romlás alakulhat ki. Kutatások szerint ha naponta megiszunk egy pohár vizet néhányy kanál mézzel, mindezt megelőzhetjük.

Segít a gyomorproblémákon

A méz erős fertőtlenítő hatású, jót tesz a gyomornak, ha reggeli előtt, éhgyomorra megeszik az ember egy kanál mézet, ezáltal sok emésztőrendszeri betegséget akadélyozhatunk meg. A mézet a refluxosoknak  is ajánlják. Erősíti a nyelőcső alsó részét és begyógyítja a nyálkahártyán lévő sebeket.

Nyugtató hatása van

Talán furcsának tűnhet, de tény, a méz segít lenyugtatni az idegeket, enyhíti a fáradtságot. A mézben lévő glükóz elengedhetetlen az idegsejtek működéséhez. Gyorsan felszívódik a vérben, ami segíti a relaxációt és enyhíti a pszichés tüneteket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss