Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel görögdinnyét

default user icon
MME
A nyár lédús kedvence nem csak isteni finom, de az egészségedre is jó hatással van. Most hoztunk 5 olyan érvet, ami miatt még többet érdemes falatoznod a hűsítő gyümölcsből!

1. Tökéletes hidratáló

Amikor a nyári melegben sokat izzadsz, a dinnye több mint 90%-os víztartalma segít pótolni az elvesztett folyadékot. Ezáltal nemcsak a szervezetednek tesz jót, hanem a bőrödet is megszépíti. Sőt, a fejfájást is enyhítheti, ugyanis ennek hátterében sok esetben a kiszáradás is állhat.

2. Segít a fogyásban

Magas víztartalmának köszönhetően hamar teltségérzetet okoz, és tartalmazza a szervezetnek szükséges ásványi anyagokat. Éppen ezért, egy tál dinnye már önmagában is tökéletes reggeli, de akár a salátádat is felturbózhatod vele!

3. Igazi vitaminbomba

A görögdinnye tele van vitaminokkal. Többek között C-vitamint, A-vitamint, B1-, B3- és B6 vitamint is tartalmaz, ráadásul a magas kalcium-, magnézium- és rosttartalma miatt is megéri rendszeresen fogyasztani.

4. Segíthet megelőzni a rákot

A görögdinnyében nagy mennyiségben található likopin, ami a kutatások szerint fontos szerepet tölt be a daganatos betegségek megelőzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a mell-, a tüdő-, a prosztata, és a vastagbélrák kialakulásának esélyét. Igazi csodaszer!

5. Fokozza a szexuális vágyat

A görögdinnye citrulin-tartalma (amit a szervezetünk argininné alakít) miatt a libidóra is hatással van, rendszeres fogyasztása nőknél és férfiaknál is fokozza a vágyat. Sőt, erekciós problémákon is segíthet!

5 DOLOG A GÖRÖGDINNYÉRŐL, AMIT JÓ, HA TUDSZ A SZEZONBAN!>>> 

3 BEVÁLT TIPP - EZT KÉSZÍTSD A MARADÉK A GÖRÖGDINNYÉBŐL!>>> 

BANÁN KONTRA GÖRÖGDINNYE: MEGDÖBBENSZ, HOGY MIBEN MENNYI KALÓRIA VAN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss