Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen eszel citromot!

default user icon
MME
Jól tudjuk, hogy a citrom valódi csodaszer a konyhában, ugyanis nem csak az ételeket ízesíthetjük vele, de a takarításhoz is használhatjuk. Emellett számos ismert jó tulajdonsága van, mutatjuk mi történik a testeddel, ha rendszeresen fogyasztod.
1. Fiatalabbnak látszol

Ne pazarold a pénzed drága krémekre, egyél inkább minden nap egy citromot! A The American Journal legújabb kutatása szerint ugyanis a magas C-vitamin bevitel kevesebb ráncot és kevésbé száraz bőrt eredményez.

2. Alacsonyabb lesz a vérnyomásod

Köztudott, hogy a magas vérnyomás szívrohamhoz és stroke-hoz vezethet, szerencsére a rendszeres citromfogyasztás megakadályozza, hogy eljuss idáig. Akik ugyanis minden nap megesznek legalább egy fél citromot, és megtesznek 1 nap minimum 7000 lépést, a normális tartományba terelhetik vérnyomásukat. A kórosan magas vérnyomás viszont mindenképpen kezelést igényel!

3. fogysz, és Nem érzed magad olyan éhesnek

Ha a túlevés nálad is problémát jelent, a citrom a megoldás! A pektin ugyanis, ami megtalálható a citrom héjában és húsában, segít abban, hogy tovább érezd magad jóllakottnak. A sikerhez elég naponta 5 gramm gyümölcshúst fogyasztanod! A citromnak egyébként alacsony a kalóriatartalma, 10 dkg gyümölcsben 29 kalória található. Ráadásul se koleszterint, se zsírt nem tartalmaz.

4. Gyorsabban kilábalsz a megfázásból

Anyukád nem véletlenül ajánlgatja a citromot, a mézet és a gyömbért, amikor beteg vagy. A citromban lévő C-vitamin ugyanis különösen fontos szereplő a megfázás és az influenza elleni harcban. Kedvező hatással van immunrendszerünkre, segít növelni a fehérvérsejtek számát, és fokozza működésüket. Ezért fontos a megfelelő C-vitamin bevitel már az influenzaszezon kezdetén.

5. Frissebb lesz a leheletet

Ha kifogytál a rágóból, jusson eszedbe a citrom! A benne lévő sav ugyanis semlegesíti a rossz szagokat, így bevethető akár a fokhagymás és hagymás lehelet ellen is.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA KÉT HÉTIG NEM ESZEL CUKROT >>> 
EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA MINDEN NAP ESZEL EPRET >>> 
DURVA! EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA NEM ISZOL ALKOHOLT >>> 
EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA TÚL SOK SÓT ESZEL >>> 
ÍME A 15 LEGSZENNYEZETTEBB ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss