Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha avokádót eszel

default user icon
MME
Az avokádó szuperélelmiszer és világszerte egyre népszerűbb, méghozzá nem véletlenül. Rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Számos jótékony hatással bír, amit magad is tapasztalsz, ha rendszeresen fogyasztasz belőle.

Csökken az éhségérzeted

Az avokádó alacsony szénhidráttartalmú, tehát nem hizlal, mégis sok rostot tartalmaz. Egy közepes darabban három gramm rost van, így hatékonyan segít az éhségérzet leküzdésében.

Javul a látásod

Egy 2017-es tanulmány szerint, akik minden nap elfogyasztanak egy avokádót, javul a látásuk. Mindez a lutein tartalmának köszönhető, ami szerepet játszik az életkorral összefüggő szembetegségek megelőzésében.

Csökken a vérnyomásod

Az avokádó káliumban gazdag, a nátriumtartalma azonban alacsony. Ez a kombináció segít csökkenteni a vérnyomást, ezzel együtt pedig a szívroham és a stroke kockázatát is.

Növekszik az ellenálló képességed

Az avokádó rengeteg antioxidánst, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. C-, E-, K-, és B6- vitamint, riboflavint, niacint, folátot, magnéziumot, káliumot, luteint, béta-karotint és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Ezeknek rengeteg jótékony hatása van, erősítik az immunrendszert, energikussá tesznek és a közérzetedet is javítják.

Javul a koleszterinszinted

Az avokádó egészséges zsírforrás, ugyanis csak telítetlen zsírokat tartalmaz, amik jótékony hatással vannak a koleszterinszint optimalizálására.

Optimalizálódik a vércukorszinted

Az avokádó magas rosttartalma és a telítetlen zsírsavak segítenek optimalizálni a cukrok felszívódását. Így segíthet a 2. típusú cukorbetegség kockázatának csökkentésében.

+1 Szebb lesz a bőröd

Ez nem akkor történik, amikor fogyasztod, de mindenképpen érdemes megemlíteni. Mivel az avokádó E-vitaminban gazdag, ezért a kozmetikai ipar egyik kedvelt alapanyaga. A gyümölcsből készült olaj számos krém összetevői között felbukkan, de találkozhatsz vele testolaj formájában is. Eredményesen veszi fel a harcot a száraz bőrrel és az UV sugarakkal egyaránt. Segítséget nyújthat az ekcéma, az ízületi fájdalmak és a kipirosodásra hajlamos bőr kezelésében is.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA RENDSZERESEN ESZEL HAGYMÁT! >>>

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA TÚL SOK CUKROT ESZEL! >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss