Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Ez olyan, mint a kátránnyal elkevert filléres üdítő" - energiaitalokat teszteltünk

Van az úgy néha, hogy az emberből elfogy a szufla és könyörtelenül lemerül szervezete. Ilyenkor a legtöbben a kávé mágikus hatásához nyúlnak, de vannak, akik inkább az energiaitalok csodálatos világának segítségét veszik igénybe. A piac csordultig van különböző energiaitalokkal, melyek között a legtöbb alapesetben a tutti frutti ízesítéssel dolgozik.

Mi a héten inkább az „egyedibb és egzotikusabb” kategóriát kutattuk és olyan energiaitalokat cibáltunk a laborba melyek ízesítése kilóg némileg a sorból. Mindegyiket hűtve fogyasztottuk és rendre visszakóstoltuk, hogy a koffeinsokk okozta hallucinációk ne befolyásolják véleményünket.

Bomba – Mojito

Szép zöld színűre festették a dobozt a klasszikus sárgás színvilág helyett. Illata alapján egy vödör menta került bele, ami brutálisan erős. Kóstolva picit a wc illatosítók világa felé is kikacsintunk, de szerencsére nem sokáig és visszatér a menta frissítő íze. Kellemes, valóban mojitós élményt nyújt annyi eltéréssel, hogy nincsen benne alkohol.


Adatok: 250 ml, 15 mg koffein, 169 Ft

Monster – Puncs

Szép puncs színű dobozzal próbálkozik a Monster, aminek emellett egyéb cseles ízekkel operáló energiaitalai is vannak a piacon, mint például a REHAB, amit a másnaposság ellenszereként is istenítenek sokan. Illatában inkább érzünk szörnyű meggyes műaromát, mint puncsot. Kóstolva is remekül ez a felállás marad, a puncstól távol vagyunk, de a 90-es évek összes vacak gyerekrágóinak íze egyszerre keveredik benne.


Adatok: 500 ml, 32 mg koffein, 389 Ft

Burn – Mango

Enyhén sárgásabb extra festéssel toldották meg a Burn alapját, ami jelen esetben a mangós ízvilágot jelöli. Illatában egy mangós-grépfrút illat dolgozik, egészen egzotikus élményt ébreszt az emberben. Kóstolva a mangó marad meg az előző kettőből, amitől az egész olyan lesz, mint egy szénsavas üdítőital.


Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 249 Ft

Red Bull – Kókusz-áfonya

Summer Edition, azaz nyári kiadás. Fehéres külső, ami mellőzi a klasszikus kék árnyalatot csomagolásán. Kiöntve nagyokat pislogunk, mert olyan a színe mintha Törpapát folyósítottuk volna. Illatában megvan a kókusz és egy kevés áfonya is. Az egész olyan, mint egy pina colada tejszín nélkül vagy valami hasonló. Hát nem vagyunk benne biztosak, hogy jövő nyáron lesz szerencsénk ezzel újra találkozni, de egyáltalán nem is bánnánk…


Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 399 Ft

Watt – Fehéreper, guava

Furcsa kombó, de amúgy illata alapján csábító. Egészen édes illata van, ami kicsit hajaz a gyerekfogkrémek remek illatára. Kóstolva is marad a brutál édes hatás, ami mellé a végszóra érkezik meg csak a guava egzotikus ízvilága. Frissítő üde, viszont a durva édesség miatt kicsit kár érte.


Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 179 Ft

Hell – Fehérbarack és lime

Élénk zöld csomagolást kapott a hegyesállú ördög, aki befűzte már a jó öreg John McClane-t is, leánykori nevén Bruce Willist. Illatában csak a tutti frutti illatát találjuk, ami sok jóra nem utal. Kóstolva is marad ez az élmény, tökéletesen olyan, mint amiből kimaradt a fehérbarack és a lime. Szinte nüánsznyi különbségek vannak csak a klasszikus, hagyományos verziótól.


Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 199 Ft

Rise – Pitahaya

Sárkánnyal tarkított csomagolás az egykori rádióadótól. Illatában sok édességet nem találunk, viszont egy egzotikus gyümölcsöt inkább sikerül benne felfedezni. Kóstolva is marad a rejtélyes gyümölcs és kevéske cukor. Maradandó és emlékezetes élményt nem nyújt, de egyszeri próbának pont megfelel. Erőssége viszont a mezőny legmagasabb koffeintartalma, tehát ez csap meg minket a legjobban egy doboz után.


Adatok: 250 ml, 38,4 mg koffein, 269 Ft

Secret City – Gránátalma – lime

A tökéletes bugyirózsaszín csomagolás egy igazi „zs” kategóriás dizájnnal megspékelve. Illata olyan, mint a kátránnyal elkevert filléres Sprite-é. Kóstolva sokkal rózsásabb nem lesz a helyzet, ugyanolyan átkozottul vacak íze van, mint az illata. Remek példája annak, amit ne akarjunk megvenni akkor sem, ha más nincsen a polcon előttünk, inkább aludjunk.


Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 169 Ft

Rockstar – Bogyósgyümölcs és gránátalma

A bogyósgyümölcsöt a gyárban valószínűleg úgy értelmezték, hogy tegyünk mindent bele, aminek kegyetlen műíze van és a legtöbb ember kifutna tőle a világból. Kóstolva tovább erősödik bennünk a tudat, hogy ezt a feladatot nagyon komolyan vették a tervezőszobában. Iszonyatosan rossz íze van az első pillanattól az utolsóig. Kicsit cukros, de ez sem segít az egészen.



Adatok: 250 ml, 32 mg koffein, 199 Ft

Tesco – Feketeribizli

Láthatóan rengeteg energiát és időt fektettek a csomagolás megtervezésébe, ami olyan lett, mint amit a 6 éves gyerekek készítenek az óvoda ballagásukra. Illatában ott fityeg enyhén a feketeribizli aroma, ami meglepően eredetinek hat. Kóstolva az eredetiség hirtelen tovaszáll, mert megjön a jó kis labor-mű-vacak ízhatás a ribizli töménytelen aromája mellé. Édesnek nagyon nem nevezhető, ami még előnyei közé sorolandó.


Adatok: 250 ml, 30 mg koffein, 99 Ft

Ítélet

Sorrendet a héten nem írtunk, mert két közös íz nincsen a versenyzők között. Az biztos, hogy a sznobizmust nyugodtan kerüljük a témában, mert például a neves Red Bull ebben az extra ízvilág mérkőzésben rendesen alulmaradt. A Monster puncs kisérletét sem mutogatnánk mindenáron, de a Rockstar gyilkos ízvilágát semmi nem bírta felülmúlni.

Pozitívabb megítélést kapott a Burn, a Bomba, de még a Watt példánya is, ami igaz túlságosan édes volt, de ízben egészen jól szerepel. Abban az esetben, ha csak a koffeint vadászuk, akkor a Rise lett a befutó, ha pedig csak kicsit kell az ébresztő pofon, akkor a Bomba példányát keressük. Amúgy napi egynél többet elvileg nem ajánlott inni ebből, szóval most megyünk a tesztalanyokkal és futunk 3 maratont egy nap alatt.

"EZT A HALAT, MINTHA ÁTNYOMTÁK VOLNA EGY TURMIXON" - TONHAL KONZERVEKET TESZTELTÜNK >>> 

TESZT! A VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓK TÖBBSÉGÉBŐL ÉPP A VANÍLIAÍZ HIÁNYZIK >>>

TESZT! SZERINTÜNK EBBŐL A BABAPISKÓTÁBÓL ÉRDEMES TIRAMISUT KÉSZÍTENI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss