Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Ez már inkább vegyi fegyver" - bolti avokádókrémeket teszteltünk

Az avokádó már közel 7000 éve jelen van a Földön, igaz Európában csak az elmúlt pár évtizedben lett kifejezetten kedvelt haszonnövény. Számtalan mém is támaszkodik az avokádó jellegzetes formájára, de minket jobban érdekel, hogy a guacamole szósz alapeleme is egyben.

A mexikói konyhában olyan elem, mint itthon az Erős Pista és társai, szinte megkerülhetetlen. Pikáns fűszerezése számtalan ételhez jól harmonizál. Mártogatós szószként kerestük a heti tesztre. Nagy kutatás-nyomozás árán sikerült 5 darab különböző márkát találni.

Old El Paso

Flakonos, kinyomós kiszerelés, ami egy fokkal esztétikusabb, mint a mártogatós elképzelés. Kibontás után brutális hagymás aroma lengi be a teret, a heti vámpírtalanítást is megoldja azonnal. Kóstolva megjön az avokádó íze, a hagyma pedig megszelídül. Állagra meglepő, mert nagyon krémes és lágy az egész, mint egy keményebb tejszínhab.

Adatok: 240 gramm, avokádó 14%, 799 Ft

Auchan

Az egyetlen sajátmárkás termék, amiért a legközelebbi Auchanig kellett csupán menni. Illata alapján lehetne akár betonkalapács is, mert semmit nem érezni rajta. Kóstolás során aztán előtör a lendület és tarol. Berobban az avokádó íze, és nem tágít, hosszú másodpercekig kényeztet minket. Csípősség nincsen, arról más szósszal kell gondoskodnunk. Utóízében egy picike hagymás vonal felüti fejét, de nagyon halovány az egész. Állagra sűrű, tortilla chipshez tényleg hibátlan.

Adatok: 300 gramm, avokádó 12,3%, 849 Ft

El Sabor

Legtöbb éjjel-nappali rakétaellátó egységben a chipsek mellett El Sabor mártogatós szószokat találunk. Ezt felbontva remekül megtapasztaljuk, hogy milyen egy igazán illattalan szósz. Itt sem érzünk a büdös nagy semmin kívül mást, akármilyen közelre is dugjuk hozzá orrunkat. Megkóstoljuk és várjuk a nagy tűzijátékot, de az is elmarad. Az avokádó nyomokban tapasztalható, aminek talán egyik oka, hogy alig került bele. Állagra krémes és homogén, nem nagy eresztés.

Adatok: 300 gramm, avokádó 2,78%, 899 Ft

Granny’s

Ezzel a márkával főleg kocsmákban találkozhatunk, de ahogy a példa is mutatja, a boltok pocain is néha. Meglepő, hogy konzervként kell feltépni tetejét, de ad egy nosztalgikus élményt az egésznek. Annyira jól csinálja, hogy amikor megillatozzuk a tölteléket, akkor azonnal arra gondolunk, hogy ez bizony a második világháborúból származik, ha nem az elsőből. Áporodott konzerv szag, amiben egy csipet jóság nincsen. Kóstolva is marad a rettenet élmény. Laza, habos állaga pedig csak ront a rémes összképen még egy lapáttal.

Adatok: 250 gramm, avokádó 1,4%, 829 Ft

Poco Loco

Kellemes, dallamos nevét sok polcon láthatjuk, sajtos és salsa szószuk mellett van guacamole is kínálatukban. Kibontás után egy erőteljes, frankó avokádós illat tekeri meg orrunkat. Egy pici hagymát is érzünk, de paprikát is fel-fel fedezhetünk benne. Kóstolva marad az intenzív avokádós élményt, amit a nagy paprikadarabok csak pozitívabb irányba löknek. Állagra jó sűrű, pasztaként is remekül kenhető.

Adatok: 300 gramm, avokádó 14%, 799 Ft

Ítélet

Abszolút győztes a Poco Loco, ami messze a legjobb pontokkal zárt a heti teszten. Tiszta illat, tiszta ízek és remek állag. Mögötte az Auchan sajátja, ami ízre pazarul teljesített, igaz illata szinte semmi nincs. Az Old El Paso már tőlük jobban leszakadva, de még fogyasztható kategóriában.

Az igazi pofáraesést a héten a Granny’s terméke nyújtotta. Értetlenül állunk a jelenség előtt, nehéz elhinni, hogy ha ez mindig ilyen, akkor erre valaki a gyárban azt mondta, hogy finom és mehet a termelés. Háború alatt biztosan jól jött, ha valamit enni kellett a bogarakon kívül, de 2019-ben ez már inkább vegyi fegyver.

1. Poco Loco
2. Auchan
3. Old El Paso
4. El Sabor
5. Granny’s

"ISZONYATOSAN PUHA ÉS ROSSZ ÍZŰ" - ÜVEGES ZÖLDBORSÓKAT TESZTELTÜNK>>> 

ELŐRECSOMAGOLT KUKORICASALÁTÁKAT TESZTELTÜNK - EZT VEDD MEG A RÁNTOTT HÚS MELLÉ!>>> 

ITT A NAGY CSICSERIBORSÓKRÉM-TESZT! EZT KEND A PIRÍTÓSRA!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss