Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez gusztustalan! Erzsébet királynő halott állatot talált az ételében

default user icon
MME
A királynő nagyon nem örült annak, amit a salátájában talált. Azonban ahelyett, hogy hívatta volna a szakácsot, egy cetlire írt üzenet kíséretében visszaküldte neki az ételt. Hát, nem szívesen lettünk volna a séf helyében.

 A királyi család számára főzni nem kis feladat, hiszen minden ételnek tökéletesnek kell lennie. Néhány évszázaddal ezelőtt például simán a Towerbe zárták volna azt a szakácsot, aki olyat hibázik, mint ez a séf. Erzsébet királynő ugyanis salátát rendelt vacsorára, de valami olyat talált benne, amitől neked is azonnal elmenne az étvágyad: egy döglött meztelencsigát.

II. Erzsébet azonban viszonylag nyugodtan kezelte a helyzetet, és ahelyett, hogy cirkuszolt volna a konyhai személyzetével, csupán visszaküldte az ételt egy üzenet kíséretében. Egy papírlapra tette a csigát, majd a következő sorokat írta mellé: „Ezt találtam a salátámban. Ön meg tudná enni?”

Darren McGradey - aki 15 évig volt a királyi család séfje - elárulta, hogy hosszadalmas procedúra, mire összeállítják a királyi menüt. A séf összegyűjti a recepteket egy bőrkötéses könyvbe, amiket a királynő végignéz, és ceruzával megjegyzéseket ír mellé. A személyzet pedig ezek alapján választja ki vagy variálja át a fogásokat. Az viszont egészen biztos, hogy a királynő egyik fogás mellé sem kért meztelencsigát extra feltétként... 

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL!>>> 

KONYHAI KISEGÍTŐT KERES II. ERZSÉBET! ENNYIT FIZET A KIRÁLYNŐ>>> 

EZZEL AZ ÉDESSÉGGEL TISZTELGETT VILMOS II. ERZSÉBETNEK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss