Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a legjobb balatoni lángosozó a Nébih szerint!

default user icon
MME
Ha a Balatonon jársz, akkor szinte kötelező megkóstolnod a nyári szezon nagy kedvencét, a sajtos-tejfölös lángost. De nagyon nem mindegy, melyik büfét választod a strandon! A Nébih Szupermenta tesztsorozatának keretein belül most lángosozókat vizsgáltak a szakemberek, akik 12 balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek. Mutatjuk, melyik éttermek/büfék végeztek a lista élén!

A szakemberek az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták - írja a Nébih. A 12 vendéglátóhelyből 8 esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. 2 helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További 2 egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt. A hibákat utóbbi 4 esetben is azonnal, illetve rövid határidőn belül javították az együttműködő vállalkozók.

A helyszíni szemlék alkalmával a szakemberek mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is, majd ezeket vizsgálták. Emellett a natúr lángosok érzékszervi bírálatát is elvégezték. Ennek során egy lángos kapott kiválóan megfelelt minősítést. 4 termék átlag feletti, 6 átlagos, míg 1 lángos átlag alatti eredményt ért el.

A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.

Összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, harmadik pedig a balatonszárszói Róza Mama Büféje. A teljes toplistát itt találod! 


TESZT! MENNYI C-VITAMIN VAN A CITROMLEVEKBEN, ÉS MELYIK A LEGFINOMABB?>>> 

DIÁKCSEMEGE-TESZT: EGY KEVÉSBÉ ISMERT MIX LENYOMTA A KALIFÁT ÉS A MOGYIT IS!>>> 

KOKTÉLPARDICSOM-TESZT: HÁROM MAGYAR ZÖLDSÉG VÉGZETT A DOBOGÓS HELYEKEN!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss