Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a 7 legegészségtelenebb otthoni szokás a karantén alatt

default user icon
MME
Úgy gondolod, teljes biztonságban vagy otthon, a négy fal között? Nem teljesen, ha a következő 7 dologra nem figyelsz oda eléggé...

1. tele van a szekrényed nasival

Ha azt szeretnéd, hogy az otthonod egészséges legyen, kezdd az átlakaítást a kamárdnál és a hűtődnél. Mivel a koronavírus-járvány miatt valószínűleg te is többet vagy otthon, a csipsz, a fagyi vagy a csoki is többször előkerülhet, mint általában. A legjobb, ha egyáltalán nem is tarasz otthon ilyeneket, és helyettük inkább vitamindús gyümölcsöket és zöldségeket pakolsz a kosaradba.

Tipp: Ha úgy érzed, nem tudsz teljesen lemondani a nassolásról, válogass inkább az egészséges rágcsák közül, amiket ITT találsz!

2. Nem viszed be a lakásba a természetet

Igaz, a kijárási korlátozás miatt kevesebbet lehetünk a szabadban, de ez nem azt jelenti, hogy a természet nem jöhet be a lakásunkba. A szobanövények nem csak szuperül feldobják a nappalit, de a tisztítják a levegőt és ezáltal a tüdődre is jó hatással vannak.

Tipp: A NASA tiszta levegővel foglalkozó kutatása szerint a vitorlavirág, a gerbera és a bambuszpálma tisztítja a leghatékonyabban a levegőt a lakásban.

3. Nem cseréled elég gyakran a mosogatószivacsodat

A mosogatószivacsot érdemes legalább hetente egyszer lecserélned, hosszabb idő után ugyanis több baktérium lehet rajta, mint egy átlagos vécékagylóban - hiába tisztítod rendszeresen. Ha hetekig ugyanazt a szivacsot használod, olyan bacikat juttathatsz a szervezetedbe, amik akár komoly betegségeket is okozhatnak.

4. NEM CSERÉLED LE ELÉG GYAKRAN AZ ÁGYNEMŰDET

Talán nem is gondolnád, de a lepedődön is simán megtelepednek a gombák, baktériumok, pollenek, testnedvek. A legjobb, ha - akárcsak a mosogatószivacsodat - ezt is hetente egyszer lecseréled.

5. Egész nap lehúzva hagyod a redőnyt

Lehet, hogy sötétben jobb érzés bekuckózni a kanapéra a laptopoddal, de a napsütés nagyon fontos a testi és szellemi jólét szempontjából - csökkenti a vérnyomást, elősegíti a jobb minőségű alvást és a hangulatodnak is jót fog tenni a természetes fény.

6. Cipővel mész be a lakásba

Ahogy hazaérsz, megmosod a kezed, kézfertőtlenítőzöl és a ruháidat is azonnal a szennyestrartóba teszed? Szuper, de a cipődre is érdemes odafigyelni és még azelőtt levenni, hogy belépnél a lakásba, hogy ne vidd be a rátapadt baktériumokat.

7. Nem törölgetsz elég alaposan

Ha nem látod a porcicákat, talán neki sem állsz portalanítani, mert azt gondolnád, a por ártalmatlan. Ám a por pont ugyanolyan szennyezett lehet, mint például egy koszos konyhapult. Ne csak száraz, hanem vizes ronggyal is töröld át a poros felületeket és szellőztess minél gyakrabban, hogy megszabadulj a lakásban szállingózó portól.

EZEKET FŐZIK A SZTÁROK A KARANTÉN ALATT>>> 

5+1 ALAPSZABÁLY AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉHEZ JÁRVÁNY IDEJÉN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss