A húsleves alaplevet feltesszük főni, beletesszük a kockákra vágott krumplit és a felkarikázott sárgarépát. Kb. 20 perc múlva mehet bele a gomba, a zöldborsó, a zöldbab és a tészta is. A fűszerekből ízlés szerint adunk hozzá.
Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást hozzá. A tejfölt a liszttel és a pirospaprikával csomómentesen kikeverjük. A meleg leves levéből merünk hozzá egy-két merőkanállal, jól elkeverjük, majd óvatosan, folyamatosan kevergetés mellett a levesbe öntjük.
Amikor minden megfőtt, hozzáöntjük az átmosott vörösbabot és még 10-15 percig rotyogtatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre