Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Extra puha mézeskalács

Hozzávalók

  • 25 dkg teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 13 dkg porcukor (vagy eritrit)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1,5 dl méz
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • tej (annyi, hogy gyúrható tésztát kapjunk)
  • A cukormázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítés

    1. A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk őket és tetszőleges formákat szaggatunk belőlük.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 170 fokos sütőben megsütjük őket (kb. 10 perc alatt).
    3. A cukormázhoz egy tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz felett keményre verünk, majd habzsákból díszítjük vele a kisült mézeskalácsokat.

    VILLÁMGYORS BÖGRÉS MÉZESKALÁCS>>> 

    MÉZESKALÁCS, AHOGY NAGYMAMÁM KÉSZÍTETTE>>> 

    DIÓS MÉZESKALÁCS>>> 

Megjegyzés

Puha mézeskalács karácsonyra, vagy akár hétköznapokra a kávé vagy tea mellé. A gyerekek is imádják kiszaggatni a formákat. Lezárt dobozban tárolható. Ha karácsonyfára szeretnénk felakasztani, sütés előtt lyukasszuk ki, és ebben az esetben érdemes sütőporral készíteni, hogy keményebb legyen a kalácskánk.

Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin