A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk őket és tetszőleges formákat szaggatunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 170 fokos sütőben megsütjük őket (kb. 10 perc alatt).
A cukormázhoz egy tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz felett keményre verünk, majd habzsákból díszítjük vele a kisült mézeskalácsokat.
Puha mézeskalács karácsonyra, vagy akár hétköznapokra a kávé vagy tea mellé. A gyerekek is imádják kiszaggatni a formákat. Lezárt dobozban tárolható. Ha karácsonyfára szeretnénk felakasztani, sütés előtt lyukasszuk ki, és ebben az esetben érdemes sütőporral készíteni, hogy keményebb legyen a kalácskánk. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!