Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
A kolbászt, a paprikákat, a lilahagymát és a paradicsomot karikákra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a pizzaszósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lilahagymát, gombát, paprikákat (az egyik felére csípőset, a másikra piros kápia paprikát tettem), paradicsomot, baconcsíkokat és végül a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!