A palacsintatésztához a lisztet szitáljuk egy tálba. A tojásokat kézi habverővel keverjük össze a tejjel, az ásványvízzel, a cukorral és a sóval. Keverés közben adjuk hozzá apránként a lisztet, figyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Pihentessük 30 percig.
A tésztát keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, amelyet a palacsintasütő alján egyenletesen oszlassunk el. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranysárgára. A megmaradt tésztából süssünk még körülbelül 5 palacsintát, tartsuk melegen.
A töltelékhez a fahéjat és a cukrot keverjük el, majd szórjuk a palacsintákra. Ez után mindegyiket kenjük meg az almapürével, és hajtogassunk belőle táskákat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre