Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra csalamádé

60 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

A zöldségeket tisztítás után szeletelő géppel vékonyra szeleteljük, kivéve a sárgarépát, mert azt alma reszelőn kell lereszelni.
A cukorba belekeverjük a tartósító szereket és a sót, majd az ecettel a zöldségekhez adjuk.
Vizet nem szabad hozzá adni!
Keverés után 24 órát állni hagyjuk, időnként átkeverjük.
Üvegekbe, vagy műanyag vödörbe töltjük.
Ügyeljünk rá, hogy minden eszköz (reszelő, keverőtál, üvegek) tiszták és szárazak legyenek, így a vízben lévő csírák nem juthatnak be a savanyúságba, ami mégis bejut, azt az ecet fertőtleníti.

Megjegyzés

A mellékelt képek a készítés folyamatát mutatják be a keveréstől az eltett termékig. A harmadik képen a tavaly elrakott egy éves friss ropogós saláta látható. - huczitomi

Ezek is érdekelhetnek

Friss