Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Expressz fahéjas csiga

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 5 ek kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek puha vaj vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 4 ek kristálycukor
  • 3 ek őrölt fahéj (vagy ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni!) és összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet.A tésztánk legyen lágy, de ne ragadjon.
    2. A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
    3. A kész tésztát enyhén lisztezett deszán téglalap alakúra, és fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
    4. A tésztát, a hosszabbik oldalától feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
    5. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, majd rátesszük a csigákat, egymástól kb. 3 centi táolságra.
    6. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.

      A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin