Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bor, sajt, csoki és szuper gyerekprogramok: hétvégén Borangoló Etyeken!

default user icon
MME
2017. május 20-21-én érdemes lesz Etyekre látogatni, mert a bor és a pezsgő főszereplésével ismét Borangolót szerveznek a településen. Borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, ahol a bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak.

Izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhat, aki Etyeket választja ezen a hétvégén. A bor, pezsgő, pálinka, borecet kóstolásán túl sonka, csoki, sajtkülönlegességek, házi sütemények, házi szörpök, falusi vendégasztal várja az ínyenceket.

A borkedvelőknek érdekes programnak ígérkezik az Anonym Pince vertikális Sauvignon Blanc kóstolója, az Etyeki Kúria muzeális borainak kóstolója és a cuvée készítés. A pezsgők szerelmeseinek pedig lehetőségük lesz megkóstolni az etyeki pincék tradicionális pezsgőit az Etyeki Borházban. A Pinceműhelyben kemencében süthetnek kalácsot, a Halmi Pincében többféle saját termesztésű gyümölcs- és gyógynövényből készült szörpöt kóstolhatnak, a Gingalló Csokoládéműhelyben pedig megtapasztalhatják a bor-csoki, vagy akár a házi sör-csoki izgalmas ízkombinációit.

Egyedi kézműves foglalkozások színesítik a programot, gyerekek és felnőttek egyaránt készíthetnek képeslapot borcímkéből, tűzzománc ékszereket, biciklidíszt és amulettet.

Szombaton igazi meseösvény várja a gyerekeket a Könyvtár diófás ligetében, ahol népszerű mesék szereplőivel találkozhatnak, játszhatnak.

Paradicsomi helyszín lesz mindkét nap a Dvorák Vendégudvar, ahol a falusi állattartással ismerkedhetnek a kisebbek, míg a nagyobbak a helyben készült ételekből válogathatnak.

Aki fotózni is szeret, fényképezőgéppel érkezzen, az elkészült hangulat fotókat a Borangoló fotópályázatára várják!

Az eseményről bővebb információt a Borangoló honlapján, és az esemény Facebook oldalán találtok! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss