Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Étvágy és illatok

Tényleg vannak olyan illatok, amelyek hatással vannak az étvágyra, azaz növelhetik, illetve csökkenthetik az éhségérzetet!

Az étvágyunkat nagyon is befolyásolják az illatok, főleg akkor, ha éhesek vagyunk. Beteg emberek esetében inkább az enyhébb (pl. csirkehúsleves), mint az erőteljesebb (pl. pacalpörkölt) illatok a nyerők. A gyermekek az ízek világával való ismerekedésük során – főként a legalább 6 hónapos szoptatás után – hamarabb elfogadják az édeskésebb illatú ételeket. Persze, nem az agyoncukrozott tejbegrízről van szó, inkább a zöldség- és gyümölcsalapú, nem túlsózott főzelékek, édességek a megfelelőek számukra. A fűszerek esetén a vanília, a fahéj, a szegfűszeg rendelkezik olyan illatkomponensekkel, amelyek segítenek a helyes mederbe terelni a túlzott édes íz iránti vágyakozást. A gyümölcsök természetes illatanyagai is fontosak, hiszen nyáron, a piacon nem véletlenül kígyózik hosszú sor az epret kínáló pult mellett!

Ugyanakkor ne feledkezzünk el a különféle aromákkal is megbolondított teákról, a magas kakaótartalmú csokoládékról, az epret sohasem látott eperízű termékekről sem! Bár nem olyan fontosak a szervezetünk számára, de időnként az egészséges, vegyes táplálkozásba ezek is beleférnek…

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin