Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Étterembe egy kétévessel?! Simán!7 tipp, minden rendben legyen

default user icon
MME
Tény, egy kisgyerekkel étterembe menni merész vállalkozás, de nem lehetetlen! Tippjeink segítenek.
Válassz ügyesen éttermet!

Kerüld az elegáns, sokcsillagos helyeket, de azért ne fanyalodj a gyorséttermek kínálatára sem! Keresd a családbarát éttermeket, ahol gondoskodnak etetőszékről, gyerekmenüről – ami nem a kisebb adag rántott húsban nyilvánul meg -, és ahol nem nézik rossz szemmel, ha egy kicsit zajosabbak a kiskorú vendégek.

Fáradt gyerekkel inkább maradj otthon!

Amikor asztalt foglalsz, gondold végig a kicsi napirendjét. Ha például délután egy után aludni szokott, ideális az ebédet még tizenkettő előtt megejteni. A gyerek szükségleteit mindig vedd figyelembe, hidd el, te is jobban jársz így, mint ha egy nyűgös, fáradt kétévessel kell kimozdulnod.

Vess be néhány trükköt!

Egy kisgyermekes anyuka a figyelemelterelés mestere. Mindig akad a táskájában pár kesztyűs báb, apró játék, kisautó, amivel képes felkelteni utódja érdeklődését - akár egy zsúfolt étteremben is. Így bármennyit is kell várni a következő a fogásra, a kicsi számára csak úgy repül az idő.

Ne várd el tőle, hogy sokáig nyugton maradjon!

Egy két-három éves kisgyerek kb. húsz percig képes üldögélni nyugodtan, ezért ilyen időközönként érdemes néhány kört sétálni vele, hogy az ebéd hátralévő részét is békésen fogyaszthassa el a család.

Gyorsaság mindenekelőtt!

Ne töprengj sokáig azon, hogy mit rendelj, válassz gyorsan! A döntésbe vond be a gyereked is. Még jobb, ha már otthon megnézed az interneten a vendéglő étlapját, így még kevesebb időt kell töltedned a rendeléssel.

Légy tekintettel a többi vendégre!

Még a legcsaládbarátabb éttermet is azért látogatják a vendégek, hogy békésen elfogyasszák ebédjüket. Ha a gyerekedet semmiképp sem tudod nyugalomra bírni, hangoskodik, csörömpöl – követeli a figyelmet -, akkor fogd kézen és vidd ki egy kicsit a vendéglőből. Útközben kérj elnézést a körülöttetek ülőktől. És ne felejts el nagyvonalú borravalót adni a távozáskor!

Készülj fel a távozásra!

A legtökéletesebben eltervezett ebéd is őrületté változhat, ha a kicsi bepörgeti magát, csillapíthatatlanul sír vagy hisztizik. Ilyenkor nincs más választásod, mint a menekülés. Csomagoltasd be az ételt, és fogyasszátok el otthon, miután a gyerek már békésen alszik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss