Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amit soha ne rendelj étteremben!

default user icon
MME
Ha betérsz egy hangulatos étterembe, és az étlapon pásztázod a guszta finomságokat, ne feledd, hogy van néhány olyan étel, amit érdemes messziről elkerülnöd. A következő néhány dolog például mindenképp kerüljön fel a tiltólistádra!

1. Csapvíz

Elsőre talán okos megoldásnak tűnhet ásványvíz helyett csapvizet rendelni az étteremben, hiszen így spórolhatsz egy keveset, viszont hosszútávon nagyon nem éri meg! Ha ugyanis a csapvíz túl sokáig áll a poharadban szobahőmérsékleten, akkor igazi bacitenyészetté válhat. Sőt, gondolj csak bele! Sosem tudhatod, mennyire tiszta a csap, ahonnan a víz a poharadba került...

2. Különleges fogások

Ha valamilyen extra különleges finomságot rendelnél, amit valószínűleg nagyon ritkán kérnek a vendégek, az elég rizikós! Nem csak azért, mert a szakácsnak kevesebb gyakorlata van az étel elkészítésében, hanem azért is, mert az alapanyagok nagy eséllyel nem túl frissek. Simán előfordulhat, hogy hetekig állnak a hűtőben, mire eljutnak hozzád.

3. Kenyér

Rendelnél egy kosár ropogós kenyeret a bablevesedhez? Inkább ne tedd! Egy neves séf ugyanis a Food Network magazinnak elárulta, hogy ha egy vendég hagy néhány szelet kenyeret a kosárban, azt nem dobják ki, hanem később más vendégeknek is simán felszolgálják. Szóval ki tudja, hány ember fogdosta meg azt a kenyeret, amit éppen falatozol...

4. Hal hétfőnként

Mivel a legtöbb halpiac hétfőnként zárva van, így kevés az esély rá, hogy aznap friss hal kerüljön a tányérodra. Az éttermek általában csütörtökön vagy pénteken szerzik be a friss halakat, hogy a hétvégi rohamra betárazzanak, de ezek hétfőre már nagy eséllyel megromlanak.

5. Ingyenes snackek

A vendégváró falatokat, mint például a sós mogyorót - a kenyérhez hasonlóan - többször is felszolgálhatják. Hiszen ha valaki alig nyúl a nasihoz, akkor azt később, újratöltve más asztalhoz is kivihetik. Abban pedig sosem lehetsz biztos, hogy a korábbi vendégek tiszta kézzel nyúltak a mogyorós tálkába!

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek