Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk és megpucoljuk. A petrezselyemgyökeret, a répát, zellert és fokhagymát apró lyukú reszelőn lereszeljük (én a sajtreszelőt szoktam használni). A vöröshagymát, a póréhagymát és a petrezselyemzöldét apróra vágjuk. Összekeverjük az egészet és vékonyan elterítve (tepsiben, vagy zsírpapíron) hagyjuk, hogy kiszáradjon (kb. 2-3 nap). Közben időnként meg kell forgatni, hogy egyenletes legyen a száradás. Ezután a kezünk között eldörzsöljük a száradt zöldségeket, hogy finomabb legyen. Jól zárható üvegekbe tesszük. Főzésnél a boltihoz hasonlóan használjuk, de vigyázzunk, mert nincs benne só!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre