Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ételintolerancia - egy hívatlan vendég, akivel egyre könnyebb együtt élni

default user icon
MME
Ma már fel sem kapjuk a fejünket, ha valaki azt mondja nekünk, hogy ételintoleranciája van, azaz bizonyos termékfajtákat el kell hagynia az étkezésből. Ez a hír régen egyenlő volt a rémálommal, mára már viszont egyre nagyobb választéka vár minket az úgynevezett „mentes” termékeknek.

Ha az ételintoleranciára gondolunk, egyből a guluténérzékenység és a laktózintolerancia jut eszünkbe. Évről évre nő azoknak a száma, akik speciális diétára szorulnak, és ma már nincs olyan családi ebéd vagy szülinap, ahol ne kellene egy-egy „mentes” fogást, süteményt elkészíteni.

Kellemetlen tünetek - van segítség!

Ha az étkezések után gyakran jelentkezik puffadás, gyomorfájdalom, hányinger, hasmenés, érdemes felkeresni egy szakorvost. Nagyon fontos, hogy az esetleges ételintoleranciát időben felismerjük, hiszen az orvos javaslatainak betartásával és táplálkozásunk megváltoztatásával a kellemetlen tünetek enyhülnek és jobb esetben meg is szűnnek.

Kiegyensúlyozott táplálkozás könnyedén

Szerencsére ma már azoknak sem kell lemondaniuk a kiegyensúlyozott táplálkozásról, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális diétára szorulnak. Az ALDI glutén- és laktózmentes termékeivel ugyanis gyerekjáték a változatos étkezés. Az Enjoy Free! márkanév alá tartozó termékeknek köszönhetően az ételintoleranciával élők is bátran ehetnek vajjal megkent friss, ropogós pékárut finomabbnál finomabb sonkával és sajttal kiegészítve. Legyen szó tejtermékekről, a reggeli müzliről, sajtokról vagy éppen felvágottakról, az ALDI üzleteiben kapható, magas minőségű laktóz- és gluténmentes termékekre mindig számíthatunk.

Ezek is érdekelhetnek