Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Étcsokoládés narancsos álomtorta

Hozzávalók

  • Piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg liszt
  • Narancsos krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs
  • 2 tojás
  • Étcsokoládés krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 púpos teáskanál zselatin
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl tejszín
  • Tetejére:
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,50 ml narancslé
  • pici narancssárga ételszínezék
  • Kandírozott narancs:
  • 1 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 narancs héja felszeletelve

Elkészítés

    1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzá adjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
    2. A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját. A tejet felforrósítjuk, a lereszelt narancs levével együtt, majd, ha felforrt, nagyon óvatosan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
    3. Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot, és a tortaforma oldalát körberakjuk bele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk majd miután lehúztuk a tűzről beletördeljük az étcsokoládét és hagyjuk kihűlni.
    4. A 2 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük és hozzáadjuk a csokis,tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük,majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk. A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk majd,hogy szép narancsos színe legyen egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.
    5. A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük és a narancsot meghámozzuk a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba. Ha elkészült lecsepegtetjük és kristálycukorba forgatjuk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrénybe pihentetni.

Megjegyzés

Kigondoltam egy tökéletes habos,krémes narancsos álmot és lám,megszületett a mű ami mennyei ízvilágával mindenkit magával ragad!:)

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin