Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Étcsokoládés kókuszkocka

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 2 dl tej
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma
  • 1 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A beleforgatáshoz:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A margarint keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ezután keverjük hozzá a tejet, majd szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.

A margarint olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót és a tejet. Tegyük vissza a tűzre és pár perc alatt kevergetve forraljuk ki. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a rumaromát (vagy ízlés szerint rumot).

A teljesen kihűlt tésztát ízlés szerint kockázzuk fel, majd egyesével mártogassuk bele a kakaós-rumos masszába. Ezután forgassuk bele a kókuszreszelékbe, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés

A mézes tésztának köszönhetően nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk. - tocsi17

Ezek is érdekelhetnek

Friss