Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eta szelet (diós piskóta vaníliakrémmel)

default user icon

Hozzávalók

  • A tészta hozzávalói 1 db diós tésztához (a süteményhez 2 db kell):
  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 0,6 dkg sütőpor
  • 2 ek víz
  • A krém hozzávalói:
  • 8 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 25 dkg kristály cukor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A kekszes réteghez:
  • háztartási keksz
  • 1/2 l tej
  • 1/2 dl rum

Elkészítés

    1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje kemény habját.
    2. A masszát egy 30x40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Két darab diós tésztát sütünk.
    3. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, a vaníliás cukrot és a lisztet, a maradék tejet egy lábasban felrakjuk a tűzhelyre, majd kis lángon sűrűre főzzük a pépet.
    4. Amikor levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a tojások sárgáját. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk.
    5. A krémet kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét. A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárgakrémet, kirakjuk a tejbe és rumba áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet, majd ráhelyezzük a másik diós tésztát, melynek a tetejét vékonyan megkenjük a krémmel. Pár órára a hűtőbe tesszük dermedni, majd bekenjük csokimázzal és fehér csokival.

    18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin