Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Eszterházi torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Eszterházi torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 179
  • Elküldve: 72

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 12 db tojásfehérje
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg darált dió vagy mandula
  • 5 dkg finomliszt
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 7 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg étcsokoládé
  • A tepsi kikenéshez:
  • 3 dkg vaj
  • Díszítés: (zsír, liszt), durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró.

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. Több tepsit kizsírozunk, liszttel behintünk, és a masszából öt, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor még a tészta forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük. Ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
A megsült tésztakorongokat egy 23 centis tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
A torta tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük, és mielőtt megdermedne, csokoládéval kihúzzuk (vagyis az olvasztott csokoládéból körben vékony köröket csurgatunk a bevonatra, és fogvájóval átlósan elhúzgáljuk). A torta oldalához, a zsírt és a lisztet összekeverve, durvára vágott pirított mandulát tapasztunk. Végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Megjegyzés:

Nekem ez a kedvenc tortám, és azt hiszem ez a recept hasonlít legjobban a cukrászdaihoz:)
Volt, hogy 4 lapot sütöttem. Kicsit vastag így, de meg lehet próbálni 5x2 tojásfehérjéből is készíteni, mivel a 12-t nem tudom 5 részben csinálni :)
Én azért még szoktam bele egy kis rumot is csempészni, utólag, a megsült tésztalapokra.
A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe egyszerre több tepsi is befér. Ha csak egyesével tudjuk sütni, a tészta állás közben összeesik, tehát 5 részletben kell elkészíteni a masszát.

A receptet Fehanna, a fotót Jeszandi küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. április 7. (szombat) 15:16
    Köszi a dicséreteket, örülök, hogy sikerült elkészítenetek! Én sem így szoktam a tetejét, ahogy leírtam, van, hogy egyszerűen beborítom marcipánnal vékonyan, mert azt nagyon jól lehet aztán dekorálni, de a fehércsokis változat is jó!:)
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fehérboros, grillezett pangasius Fehérboros, grillezett pangasius
Lecsókolbász velesült zöldségekkel Lecsókolbász velesült zöldségekkel
Kókuszos linzer II. Kókuszos linzer II.
Rántott csirkemell zöldségkörítéssel Rántott csirkemell zöldségkörítéssel
Kolbászkrémes csirkecombok Kolbászkrémes csirkecombok
Hideg görögdinnye krémleves Hideg görögdinnye krémleves
Csokis szelet sütés nélkül Csokis szelet sütés nélkül
Camembert mandulabundában Camembert mandulabundában
Fehércsokoládés-málnás pite Fehércsokoládés-málnás pite
Pulykamell zöldségraguval Pulykamell zöldségraguval
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125866_gyermekehezes_2_600.jpg Volt, hogy nem volt mit enni - Berki Krisztián és Oláh Gergő a gyermekéhezés ellen

Lezárult a Procter & Gamble és a Lidl közös jótékonysági programja, melynek eredményeként a kezdeményezők 5 millió forinttal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125862_gongyolthus_110.jpg Göngyölt hús 5-féle extra töltelékkel

A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125860_ThinkstockPhotos-485554294_110.jpg Luxus-vajaskenyér, delux-rizottó - fűszerezz szarvasgombával!

Drága, különleges, szinte sehol sem kapni. Mi értelme? Honnan jön? És a legfontosabb, mire használjuk egy átlagos háztartásban?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125856_ThinkstockPhotos-484798946_110.jpg Itt a legfantasztikusabb diéta: fogyj tésztával és csokival!

Ínycsiklandó tésztaételek, rengeteg friss zöldség és gyümölcs, sőt, még hamburger és némi csokis finomság is szerepelhet az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125852_zoldsegtrukkok_110.jpg Ha nem lecsó, akkor mi? 7 extra de egyszerű recept nyári zöldségekből

Paradicsom, padlizsán, cukkini és a többiek nélkül elképzelhetetlen a nyári vacsoraasztal. Adunk néhány tippet, hogyan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125850_zabkasa_110.jpg Fogyókúrás, egészséges, és még finom is - 7 isteni variáció zabpehelyre

A zabpehely, bár nagyon egészséges és tápláló, önmagában igencsak unalmas étel. Most néhány ínycsiklandó kiegészítőt ajánlunk.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125848_olajosmag_110.jpg 4 olajos mag, amitől egészséges és szép leszel

Nagy energia- és zsírtartalmuk miatt sokan kerülik a csonthéjasokat és az olajos magvakat, pedig nélkülözhetetlen tápanyagokkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125846_etelsurites_110.jpg 4 tuti tipp a csomómentes sűrítéshez

Garantáltan csomómentes és sűrű lesz a mártás és a leves, amennyiben mindig az étel jellegének megfelelő módszert választod.…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n