Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótatésztába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokikrémhez a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet kapunk.
A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Addig keverjük, míg egyenletes krémet kapunk.
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan lefőtt feketekávéba mártott, kb. 10-12 darab babapiskótával, erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakóport szórunk. Sablon segítségével porcukorral mintát szórunk a kakaós porra. Hűtőben, 3-4 óra alatt kifagyasztjuk. Hosszúkás vagy kocka alakú szeletekre vágjuk.