Keress receptre vagy hozzávalóra

Északi halleves

default user icon
Èszaki Halleves

Hozzávalók

  • 2 ek margarin (vagy olaj)
  • 1 póréhagyma
  • fél zeller
  • 3 db zellerszár
  • 3 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 tk örült édes nemes paprika
  • 1 db közepes cukkini
  • 400 gr tengeri halfilé

Elkészítés

    Besózzuk és borsozzuk a csíkokra vágott halfilét, és félretesszük.

    Felkockázzuk a póréhagymát, a zellert, a szárát és a krumplit.

    A lábosban lepároljuk a felkockázott zöldségeket és 2 gerezd szétnyomott fokhagymát a margarinon kb. 10 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.

    Hozzáadjuk a paradicsompürét és az őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy bő liter vízzel. 15-20 percig főzzük, közepes lángon.

    Felkockázzuk a cukkinit, és hozzáadjuk a hallal együtt a leveshez. Újabb 10-15 percet főzzük. Fontos, hogy ne forrjon erősen, hogy megmaradjon a hal szerkezete!

    Az öntethez összekeverjük a majonézt, a tejfölt és belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát.

    Ízlés szerint mindenki magának belekeveri a tejfölös öntetet, én 1 evőkanállal szoktam.

Megjegyzés

Egyik kedvenc családi receptünk, még amikor Svédországban laktunk, akkor tanultam meg.

Nyáron, akár langyosan tálalva is, nagyon jó.

kriziw
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin