Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Északi halleves

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Besózzuk és borsozzuk a csíkokra vágott halfilét, és félretesszük.

Felkockázzuk a póréhagymát, a zellert, a szárát és a krumplit.

A lábosban lepároljuk a felkockázott zöldségeket és 2 gerezd szétnyomott fokhagymát a margarinon kb. 10 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.

Hozzáadjuk a paradicsompürét és az őrölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy bő liter vízzel. 15-20 percig főzzük, közepes lángon.

Felkockázzuk a cukkinit, és hozzáadjuk a hallal együtt a leveshez. Újabb 10-15 percet főzzük. Fontos, hogy ne forrjon erősen, hogy megmaradjon a hal szerkezete!

Az öntethez összekeverjük a majonézt, a tejfölt és belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát.

Ízlés szerint mindenki magának belekeveri a tejfölös öntetet, én 1 evőkanállal szoktam.

Megjegyzés

Egyik kedvenc családi receptünk, még amikor Svédországban laktunk, akkor tanultam meg.

Nyáron, akár langyosan tálalva is, nagyon jó. - kriziw

Ezek is érdekelhetnek