Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esti sütemény

MME MME
4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Ha nincsen héjazott mandulánk, úgy pár percre a héjas mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc) és durvára vágjuk.

2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, hozzáadhatunk egy-két kanál tejet.

3. A tésztát kinyújtjuk, legjobb a folpackon vagy fólián, kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. A fólia segítségével a tésztát feltekerjük, jól megnyomkodjuk és a fóliába tekerve a következő napig, de legalább 2-3 óráig, hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Még hideg állapotban kb. 1/2-1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőlemezre sütőpapírt fektetünk ill. margarinnal kikenjük a sütőlemezt, erre helyezzük a szeleteket. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig (hőlégkeveréses sütőben 175 foknál 10 percig) sütjük.

5. A megsült sütemény szeleteket fa nyújtódeszkára rakjuk és hagyjuk kihűlni. Porcukorral is megszórhatjuk. A már hideg süteményeket jól zárható dobozba rakhatjuk, így hosszabb ideig friss marad.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Ezek is érdekelhetnek