Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy torta VI.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztalaphoz:
  • 8 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg dió
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tejszín
  • 0,4 dl konyak (aroma is jó)
  • 1 csomag főzős vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • cukor Ízlés szerint
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 15 dkg porcukor
  • kevés kakaópor
  • kis citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verem, hozzáadom a cukrot. Beleszitálom a diós lisztet és a fél csomag sütőport. Ebből a mennyiségből 5 lapot sütök. A lapok kb. 20-22 cm átmérőjűek. Én itt a tűzhelybe való tepsiben sütöttem, így 2 lap lesz belőle, és azt rakom össze 5 laposnak. 15 perc alatt megsül 200-220 fokon.

A krémhez megfőzöm a pudingport 4 dl tejjel. A cukrot csak a végén adom hozzá, hogy ne égjen le. Ezt hagyom hűlni. Közben felverem a habot. Ha kihűlt a krém, hozzákeverem óvatosan a habot és a konyakot. Ha túl folyós lenne, hidegen keverhető pudingporral köthetünk rajta.

Aztán elkezdem összerakni a süteményt. 5 lap, közte krém. Az utolsó lapra 1 tojásfehérjét kikeverek porcukorral, hogy kenhető állagú legyen. Egy kis citromlét is rakok hozzá, hogy ne legyen annyira édes. Ezzel lekenem. Hagyok egy kicsit belőle, amihez hozzákeverek egy kis kakaóport. Ezzel megdíszítem a tetejét.

A hűtőben fél nap alatt csodálatosan összeáll.

Ezek is érdekelhetnek