Egy tésztalap elkészítéséhez verjünk kemény habbá 3 tojásfehérjét egy csipet sóval. Ezután tegyünk bele 20 g fruktózt, 10 g Canderelt, és verjük tovább. Amikor jó kemény, adjunk hozzá 3 tojássárgáját, és verjük tovább. Végül óvatosan adjunk hozzá 20 g réteslisztet és 10 g darált diót. Sütőpapírral kibérelt tortaformában, előmelegített sütőben körülbelül 9 percig süssük (sütőforma mérete: 24 cm). Készítsük el a másik két lapot is.
A zselatint oldjuk fel kevés vízzel, és melegítsük össze. A tejszínt verjük kemény habbá, csurgassuk bele az olvasztott zselatint, majd keverjük bele a diót. A krémet osszuk három részre, és kenjük meg vele a lapokat. Helyezzük egymásra, és kenjük meg a torta oldalát is, majd szórjuk a diót a tetejére.
Tegyük egy órára a hűtőbe, utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre