Elkészítése: A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. 1-2 babérlevelet még hozzáadunk, és hűtőbe tesszük.
A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, kevés sós vízben puhára főzzük. Közben a bélszínt is felvágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ha a zöldség megpuhult, leszűrjük, a levét félretesszük. Hozzáadjuk bélszínhez a zöldséget, kevés zöldséglevet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a bort, a reszelt citromhéjat, az őrölt borsot és a mustárt. A zöldség levével, a liszttel és a tejszínnel habarást készítünk. Ezzel sűrítjük a tokányt, majd citromlével ízesítjük. Spagettivel, penne tésztával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre