Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Esterházy rostélyos

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet 150 g-os rostélyos
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 2 db fehérrépa
  • 2 evőkanál zsíradék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édespaprika
  • 5 dl húsleves
  • 1 babérlevél
  • fél teáskanál majoránna
  • 4 szelet citrom
  • 6-8 db kapribogyó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Megtisztítjuk a hagymát és a zöldségeket, apróra vágjuk, megpirítjuk, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd húslevessel felengedjük és felforraljuk.

    A majorannát, a babérlevelet, a citromszeleteket és a kapribogyót hozzáadjuk, összeforraljuk.

    A húst sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon hirtelen kisütjük, majd sütés után a fűszeres mártásba tesszük, és lassan pároljuk, hogy egészen puha legyen.

    Felolvasztjuk a vajat, a hagymát és a zöldséget üvegesre pároljuk benne. Húslevessel felöntve fedő alatt 5 percig lassú tűzön pároljuk.

    A húst és a zöldséget előmelegített tányérokon elhelyezzük. A mártást áttörjük, tejföl lel elkeverjük és felfőzzük, a húst és a zöldségeket meglcsoljuk vele tálaláskor.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin