Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Esterházy-Moldoványi rostélyos

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rostélyos-szeleteket kiverjük, mustárral bekenjük, megsózzuk, borsozzuk. Flekken fűszerkeveréket és fokhagymaport szórunk rá. 20 perc állás után lisztbe mártjuk, és forró olajban elősütjük, majd a húst félretesszük. A hagymát apróra, a zöldségeket pedig vékony metéltre vágjuk, majd - megszórva a maradék liszttel és hozzáadva a pirosaranyat - megpirítjuk a visszamaradt zsiradékban. Hozzáadjuk a borsikafüvet (esetleg még borsot), majd felhígítjuk 2 dl vízzel (vagy húslevessel) és a borral, s azzal jól kiforraljuk. A húst tűzálló tába fektetjük és leöntjük a zöldséges mártással, tetejét meglocsoljuk a tejföllel. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Megjegyzés

A zöldborsókonzervet csak a legvégén adjuk a mártáshoz különben szétfő. A férjem imádja! Köret nem szükséges hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss