Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

És most koccintsunk!

Gyöngyöző pezsgőből különleges koktélokat is készíthetünk, hogy változatossá tegyük a szilveszter éjszakai koccintásokat.
>Szilveszteri bólé
Hozzávalók:
2 nagy pohár kimagozott meggy,
6 cl baracklikőr,
2 üveg vörösbor,
3 üveg pezsgő
Elkészítése: A kimagozott gyümölcsöt vagy befőttet alaposan csepegtessük le. Szórjuk mély üvegtálba. Locsoljuk rá a likőrt, lefedve pihentessük egy órán át hűvös helyen. Töltsük hozzá a bort, keverjük fel. Locsoljuk rá a jégbehűtött pezsgőt.

Kivisekt
Hozzávalók 1 pohárhoz:
4 cl kivilikőr
1 cl citromlé
jég
félszáraz pezsgő a feltöltéshez
Díszítés:
1 kiviszelet
Elkészítése: Sékerben összerázzuk a kiwilikőrt és a citromlevet a jéggel, majd pohárba szűrjük. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Kiviszelettel díszítjük a pohár szélét.

Mirabell
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl narancslikőr
2 cl gin
2 cl piros vermut
2 cl narancslé
jég
száraz pezsgő a feltöltéshez
Elkészítése: Összerázzuk sékerben a narancslikőrt, a gint, a vermutot, a narancslevet jéggel, és egy pohárba átszűrjük. Feltöltjük pezsgővel és azonnal felszolgáljuk.

Erotica
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl maracujalikőr
2 cl vodka
2 cl ananászlé
jég
szárazpeszgő a felöntéshez
Díszítéshez:
1 ananászdarab,
2 koktélcseresznye
Elkészítése: Sékerben összerázzuk a maracujalikőrt, a vodkát, az ananászlevet jéggel, átszűrjük egy pezsgőskehelybe, és feltöltjük száraz pezsgővel. Ananászdarabot tűzünk a pohár peremére, erre erősítjük rá a cseresznyét egy tűzővel.

Blue spash
Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl gin
2 cl Curacao blue
1 cl száraz vermut
2 cl citromlé
jég
félszáraz pezsgő a feltöltéshez
Díszítés:
1 narancsszelet
Elkészítése: Keverőpohárban elkeverjük a gint, a Curacao bluet, a vermutot, a citromlevet a jéggel, és átszűrjük pohárba. Feltöltjük félszáraz pezsgővel. Narancsszeletet tűzzük a pohár szélére, és tálaljuk.

Narancsos bólé
Hozzávalók:
2 db narancs,
2 db citrom,
8 cl narancslikőr,
2 üveg vörösbor,
2 üveg pezsgő
Elkészítése: Szeleteljük fel a narancsot és a citromot, a karikákat felezzük el, tegyük üvegtálba. Csepegtessük rá a likőrt, hűvös helyen lefedve érleljük legalább két órán át. Először töltsük fel borral, keverés után pezsgővel.

Frissítő pezsgőlimonádé
Hozzávalók egy pohárhoz:
1 cl vaníliás likőr, citromhéj,
8 cl pezsgő
Elkészítése: Vékonyan, spirálalakban hámozzuk meg a citromot, majd a citromhéjspirált tegyük a pohárba, töltsük rá a pezsgőt. Csepegtessük hozzá a likőrt, jégkockával, szívószállal kínáljuk. Kevés szódavízzel is lehet hígítani

Francia koktél
Hozzávalók:
2 cl konyak,
6 cl ananászlé,
száraz, pezsgő,
1 szem cseresznye,
ananász-,
narancsszelet,
jégkocka
Elkészítése: Hosszú poharat töltsünk meg jéggel, öntsük rá a konyakot és az ananászlevet. Keverjük jól el, majd töltsük rá a pezsgőt. Díszítsük egy szem cseresznyével, ananászszelettel vagy narancskarikával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss