Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erzsébet királyné szelet

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál szódapor
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 8 púpozott evőkanál finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 30 dkg kakaós keksz
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Gáztepsi méretű tepsiben sütjük.

    A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha margarint, és krémesre kikeverjük.

    A sütemény összeállítása: a tésztalapra rákenjük a krémet, a krém tetejét kirakjuk a kakaós keksszel, végül bevonjuk a tejszínből és habfixálóból készült tejszínhabbal.

    1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin