Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Érsek szelet II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy kb. 20x30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg reszelt alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • meggylekvár
  • A tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • 1 evőkanál dió és 1 evőkanál kristálycukor keveréke
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Alaposan összedolgozom, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.

    2. Ezután 3 részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott/lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal. Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórom.

    3. 180 fokra melegített sütőben megsütöm.

    4. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin