Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Érsek szelet (almás-ribizlilekváros sütemény)

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • őrölt fahéj
  • 1/2 üveg ribizlilekvár (kb.15 dkg)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól összedolgozzuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Három egyenlő részre osztjuk, és cipó alakúra formázzuk.
  2. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalap formájúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megrakjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott almával, és megszórjuk őrölt fahéjjal.
  3. A következő réteg tésztát rásimítjuk, majd megkenjük a simára kevert ribizli lekvárral, és a tetejére tesszük a harmadik tésztalapot.
  4. Megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Kihűtjük, téglalap alakú szeletekre vágjuk, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

    ELLENÁLLHATATLAN LEKVÁROS ÉS DZSEMES SÜTIK >>>

    ALMÁS DESSZERTEK AZ ŐSZRE, GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN! 85 BEVÁLT RECEPT! >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom savanykás sütemény! - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss