Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erős Pista (darált paprika) házilag

Hozzávalók

  • 2 kg piros paprika (csípős és édes vegyesen)
  • 40 dkg só

Elkészítés

Megjegyzés

Szinte korlátlan ideig eláll, tartósítószer sem szükséges hozzá. Nagyon fontos, hogy amennyiben erős paprikával készítjük, a feldolgozás során viseljünk gumikesztyűt! Természetesen készíthetjük csak édes paprikából, de lehet vegyesen is, az arany középutat választva. Remek ízesítője magyaros ételeknek, zsíros kenyér megbolondítója és bátor emberek ételízesítője.

esztiklock
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

idpppp
Egyszerűbb mixerrel! Tiszta erőspaprikából készítsük, lehetőleg cseresznyéből, mert a só miatt rengeteget veszít az erejéből! Tavasszal már elég gyenge, 1-2 év múlva meg már méz helyett lehet teába tenni...
bandiba
Az sem mindegy milyen erős paprikából készül. Az igazi alapanyaga egy húsos erős paprika, amit a Duna mentén termesztenek. Hajóson darálják és főleg külföldere megy nagyobb tartályokba. Illetve Kerekegyházán az Univernek, de ott már cseresznye is kerül bele. A lényeg az hogy az igazi nagyon erős, de gyomorbarát. A szádban erős, de csökken az ereje a gyomorba érve. Mint a csili. Ez a mag nincs kereskedelmi forgalomba, a feldolgozó adja.
Zolani
Nem mindegy ám az sem,hogy milyen méretű a daráló rostélya:(kisebb vagy nagyobb lyukak vannak rajta) Értelemszerűen az apróbbal elég egyszer darálni.
esztiklock
Kedves Andi! A paprikát mindig is csak egyszer daráltam le. Ez így vált be nekünk. Jó főzőcskézést!
mutterandi
Nem belekotyogás, de elfelejtetted leírni, hogy a paprikát kétszer kell ledarálni!!!

Hasonló Receptek

Magazin