Erős Pista (darált paprika) házilag

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • pirosra érett csípős és édes paprika

Elkészítés

    Elkészítés: Az ép, pirosra érett paprikákat megmossuk, a szárát eltávolítjuk, és magostól, húsdarálón ledaráljuk. A ledarált masszához kilónként 20 dkg sót keverünk, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük.

    Szinte korlátlan ideig eláll, tartósítószer sem szükséges hozzá.

Megjegyzés

Nagyon fontos, hogy amennyiben erős paprikával készítjük, a feldolgozás során viseljünk gumikesztyűt!
Természetesen készíthetjük csak édes paprikából vagy csak *patkányméregből*, de lehet vegyesen is, az arany középutat választva.

Remek ízesítője magyaros ételeknek, zsíros kenyér megbolondítója és bátor emberek delikátja.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Palágyi Péter Pál 1 évvel ezelőtt
Egyszerűbb mixerrel! Tiszta erőspaprikából készítsük, lehetőleg cseresznyéből, mert a só miatt rengeteget veszít az erejéből! Tavasszal már elég gyenge, 1-2 év múlva meg már méz helyett lehet teába tenni...
kiss andrás 2 évvel ezelőtt
Az sem mindegy milyen erős paprikából készül. Az igazi alapanyaga egy húsos erős paprika, amit a Duna mentén termesztenek. Hajóson darálják és főleg külföldere megy nagyobb tartályokba. Illetve Kerekegyházán az Univernek, de ott már cseresznye is kerül bele. A lényeg az hogy az igazi nagyon erős, de gyomorbarát. A szádban erős, de csökken az ereje a gyomorba érve. Mint a csili. Ez a mag nincs kereskedelmi forgalomba, a feldolgozó adja.
Feketéné Kovács Annamária 4 évvel ezelőtt
Nem mindegy ám az sem,hogy milyen méretű a daráló rostélya:(kisebb vagy nagyobb lyukak vannak rajta) Értelemszerűen az apróbbal elég egyszer darálni.
Klock Eszter 4 évvel ezelőtt
Kedves Andi! A paprikát mindig is csak egyszer daráltam le. Ez így vált be nekünk. Jó főzőcskézést!
Závotiné Máthé Andrea 4 évvel ezelőtt
Nem belekotyogás, de elfelejtetted leírni, hogy a paprikát kétszer kell ledarálni!!!

Hasonló Receptek

Magazin