Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Erőleves szalonnagombóccal

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 liter erőleves
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt hús
  • 6 db szikkadt zsemle
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: Szép kis deszkánkon a szalonnát felkockázzuk, majd a zsemlét is, ez utóbbit krutonméretűre daraboljuk. Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.

    Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselymet olvasztott vajon kicsit megpároljuk, majd beledolgozzuk a gombócmasszába. Letakarjuk, és fél órát pihentetjük.

    Vizes kézzel gyermekökölnyi gombócokat formálunk belőle, és egy jó fazéknyi, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük.

    Jól lecsöpögtetve tegyük a tányérokba, és merítsük rá a forró erőlevest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Ilyen levesbetétről még csak nem is hallottam, de ízlett mindenkinek.

Hasonló Receptek

Magazin