Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erőleves másképpen

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A marhalapocka felesleges részeit leszedjük és ledaráljuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal és a tojásfehérjével, megsózzuk, és 2 liter hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni. Beletesszük a megmosott, feldarabolt marhacsontot, a megmosott, megtisztított szárnyas-aprólékot. Forralunk egyet rajta, s hozzátesszük a megtisztított, megmosott, hosszú csíkokra vágott zöldséget, a zellert, az egészben hagyott vöröshagymát, a megmosott káposztaleveleket, a paradicsomot, a gerezd fokhagymát. Egész borssal, reszelt szerecsendióval, sóval ízesítjük, és lassú tűzön 4 óra alatt készre főzzük. Amikor elkészült, 30 percet pihentetjük, majd szűrőkanálon átszűrjük. Forrón tálaljuk, levesbetétnek elegendő a zöldség és a hús, de ha gondoljuk, főzhetünk hozzá cérnametéltet is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss