Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erőleves húsos raviolival

default user icon
MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 ek paradicsompüré
  • 30 dkg darált marhahús
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zeller
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db gomba  
  • 2 fej hagyma
  • 15 szem fekete bors
  • 3 dkg gyömbér
  • 30 dkg marhacsont
  • 20 dkg marhacomb
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • A raviolihoz:
  • 25 dkg rétesliszt  
  • 25 dkg finomliszt  
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1/4 tk só

Elkészítés

  1. Lágy habot verünk a fehérjékből, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vizet, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, a sót, a csontot és az egész marhahúsdarabot. Összekeverjük, majd felöntjük 2 l vízzel. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd kis lángon 4–5 óráig főzzük.
  2. Akkor jó, ha a hús és a zöldség egy összefüggő réteget képez a leves tetején. 15 percig pihentetjük, majd leszűrjük. Az egészben főtt marhahúst apróra tépkedjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  3. A tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat. Cipót formázunk, majd kinyújtjuk és 2 részre vágjuk. Megkenjük vízzel, és az egyik tésztalapra halmozzuk a marhahúsos tölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot is, majd óvatosan kinyomjuk a 2 réteg közül a levegőt. Derelyevágóval körbevágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A forró levesben kínáljuk.

    Még több húsleves, hússal készült leves >>> 

    Tárkonyos raguleves >>> 

    Palócleves >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss