Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erőleves égetett tésztával

MME MME
90 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 nagy szál póré
  • 1 nagy répa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 tojásfehérje
  • 2,5 l marhahúsleves (kockából)
  • A betéthez:
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 2 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítés

Előkészítés: A pórét és a répát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összekeverjük a póréval, a répával, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. A keveréket a hideg levesbe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A fazekat lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. A hús összeáll, és a leves tetején fog úszni. A lé nem lesz zavaros! A levet leszűrjük. Amíg a leves fő elkészítjük az égetett tésztát. A vajat 1/8 liter vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a lisztet, a sajtot, a tojást. Visszatesszük a tűzre, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. Két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat teszünk a masszából a tepsire, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A kis labdákat csészébe szórjuk, és rámerjük a levest. Tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 254 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek